top of page

De pers over In Zeven Dagen:

-Sterke karikatuur van de hedendaagse graaicultuur.

DAGBLAD VAN HET NOORDEN

-Een machtig mooie roman over het menselijke onvermogen om elkaar echt te begrijpen, over het najagen van valse ambities en over de zin en onzin van het leven.

BRABANTS DAGBLAD

-Haar beelden zijn geestig. En soms legt de schrijfster haar helden rake opmerkingen in de mond.

NRC HANDELSBLAD

-Schrijven kan Boelsums zeker. Met haar verhaal over de desolate eilandsfeer en de stroeve gesprekken tussen de erfgenamen, roept ze een uiterst beklemmend gevoel op.

VRIJ NEDERLAND

 

-Lichtvoetige en bittergeestige verteltoon. Met kennelijk sardonisch genoegen belicht de schrijfster soepel vanuit telkens een ander perspectief ieders zwakke plek. Knap bereidt ze een heuse apotheose voor  LETTEREN

-Niets blijft overeind als de grens tussen leven en dood in zicht komt en illusies vervagen BOEKENTAAL.NL

-Filmische stijl.

ELLE

In zeven dagen - Mirjam Boelsums
ISBN10: 9045703017 / paperback, 190P./ 2006/ 2e druk
ISBN13: 9789045703015/ uitgev. Augustus

'Wat doen we hier eigenlijk?' zei hij. De geur van rottend hout, teer en algen maakte hem onpasselijk.

'We zitten gevangen in de fantasie van een gek.' antwoordde hij zichzelf.

Vier mensen krijgen het bericht dat hun jongste broer en zwager in het buitenland is overleden, steenrijk en getrouwd. De schoonzus overweegt  het fortuin aan hen af te staan. Dat belooft nieuwe mogelijkheden, een nieuwe start, genoegdoening voor een geslaagd maar teleurstellend leven. Dan aarzelt de vrouw, ze kan niet kiezen. Een week naar een subtropische eiland moet haar over de streep trekken. In de idyllische maar besloten omgeving raakt iedereen uit zijn evenwicht. De solidariteit wordt op de proef gesteld. Alles wankelt: relaties, werk, ambities en overtuiging. Wanneer tijdens een zeiltocht op zee de storm - ook letterlijk - toeslaat, is het de vraag of ze deze nog gezamenlijk het hoofd kunnen bieden.

-Haar karakters staan als een huis en haar dialogen zijn om van te smullen. Het plot is eenvoudig, maar zo goed uitgewerkt dat het bijna onmogelijk wordt het boek opzij te leggen.

BOEK

 

-Heel knap en goed gedoseerd beschrijft Boelsums hoe dingen veranderen, gevoelens uitvergroot raken en ergernissen de overhand krijgen door de oplopende spanning, veroorzaakt door de twijfelende weduwe. Het verhaal bereikt een prachtig beschreven climax tijdens een stormachtige boottocht. Hebzucht, sleur, narcisme, ijdelheid en afkeer worden in de roman afwisselend belicht. Niets blijft overeind als de grens tussen leven en dood in zicht komt en illusies vervagen.  

NBD BIBLION 

-Een spannend goed geschreven boek rond een intrigerend thema. BOEKGRRLS

-Dit nieuwe boek was het wachten waard. Boelsums bouwt haar verhaal sterk op. Met hilarische momenten. GELDERLANDER

-In zeven dagen leest als een trein en bewijst eens te meer dat geld niet gelukkig hoeft te maken.

LIBELLE

bottom of page